Horváth Nauzika

Alapító, jógaoktató
+36 30 428 8813

1973-ban születtem és majd 40 évesen találkoztam először a jógával, szinte egy időben azzal, amikor az életemben egy kardinális változás következett be. Addigi középvezetői, idegen nyelveket használó stabil munkámat adtam fel, mintegy 180 fokos fordulatot véve: kézműves tevékenységbe kezdtem bele. Régi álmom vált valóra, olyan dologgal szerettem volna foglalkozni, amivel segíthetek az embereken. A munkám a hobbim lett és ma is a hobbim maga a munkám.

Kisebb kihagyásokkal a sportok dinamikus fajtái mindig jelen voltak az életemben, de a testem egészségesen tartása mellett szükségét éreztem valami másnak, valami nyugalmat árasztónak.

Ekkor találkoztam a jógával, és rájöttem, hogy mindig is ez volt az, amit kerestem. Belekezdtem a jóga gyakorlásába, mintegy 2 éven keresztül edzve a testemet és a lelkemet. Majd 2016-ban részt vettem egy 300 órás vinyasa flow jógaoktatói tanfolyamon és elkezdtem először ashtanga alapú vinyásza jóga órákat tartani.

Volt szerencsém huzamosabban részese lenni tradicionális ashtánga, synergy, callygraphy és kundalini óráknak és gyakorlásoknak is.

A jógában minden megtalálható: segítséget nyújt testileg, szellemileg és lelkileg is, attól függően, mennyire mélyed bele az ember. Jó érzéssel tölt el, ha a jóga tanításai és saját tapasztalásaim révén lehetőségem van olyan tudást megosztani, amely akár a fizikai, akár a lelki fejlődés, vagy az önmegvalósítás terén nyújthat segítséget a gyakorlóknak.

Hiszem, hogy a jóga rendszeres gyakorlása az egyén életében gyökeres változást hozhat, és az emberiség fejlődési iránya is alapjaiban változhat meg, ha minél többen megtapasztalják a jóga egészségre gyakorolt hatását és személyiségformáló erejét.

Végtelen hálát érzek, hogy a jóga adta érzést tiszta szívvel áramoltathatom, a gyakorlás közbeni érzeteket, a mozdulatok általi megéléseimet az óráimon átadhatom, közvetíthetem.