Benkő Ildikó

Ozoana módszer tanító

Benkő Ildikó vagyok a DANU Jóga Központ alapítója és vezetője

Sportedző, okleveles hatha jóga, női-, kismama jóga flow oktató, transzperszonális légzéstréner, a Panarom Aromaterapeuta képzés hallgatója.

Mindig is a gyakorlatias tudás szerelmese voltam! Éreztem, hogy minden út és minden eszköz újabb és újabb szemüveg, újabb lehetőség és útvonal önmagunk teljességéhez!

Örök kutatóként és tanulóként folyamatosan azt keresem, milyen üzeneteket hordozunk testünkben, hogyan tudunk egyre nagyobb tudatossággal fordulni önmagunk felé, miként lépdelhetünk előre egyre harmonikusabb, boldogabb, belső forrásunkhoz kapcsolt örömteli hétköznapokba, vagyis az Életbe.

Számomra az Ozoana metódus kvintesszenciája az elmúlt sok-sok év valamennyi oktatói és tanulói tapasztalásának, kiegészítve mindazzal az eszköztárral, ami napra késszé, a mai kor emberének problémáira szabva nyújt megoldásokat.

Óráimon korábban is rendszeresen használtam, egy-egy póz elmélyítéséhez: hevedert, fa jógatéglát, köteleket, blokkokat és hengerpárnát. Az Ozoana új jóga eszközei tovább bővítették azt a repertoárt, mellyel az alapjaitól építjük fel test íveit, boltíveit. Hiszem, hogy ezek az eszközök mindenkit alkalmassá tesznek megérezni az ászanák jótékony hatását. Nincsenek, és elmúlnak a lehetetlenek a gyakorlás terén, és nem marad más, mint megérezni és élvezni a jóga gyakorlásának olyan nagyszerű „melléktermékeit”, mint az egészség, a kiegyensúlyozottság, az elégedettség és a boldogság.

Ozoana tanfolyamokat és gyakorló órákat Kecskeméten a DANU Jóga Központban, Békés megyében először Békéscsabán a Szívtér Központban tartok.