Csikung az egészségért és energiáért

75-90 perc
Minden szintnek

A csikung tudásrendszere legalább 5.000 év fejlődését foglalja magába. Kínában az emberi lehetőségek és fejlődésének tudományaként ismerik. Rengeted stílus érhető el, ezért fontos érteni, hogy a Szív-Térben oktatott stílusokban mi az egyedi, mi a különleges.
A nálunk oktatott csikung taoista csikung, amelynek célja, hogy a gyakorláson keresztül harmonizáljuk a testet, a lélegzetet és a szellemet. Találni fogsz erősen dinamikus mozgást, meditációs gyakoratokat, légzést, illetve kitérünk a tanfolyamokon a modern sporttudomány alkalmazására is.

A meridián csikung egy minden meridiánra fókuszáló, önállóan is gyakorolható csikung stílus. Körülbelül 25 percben az egész testet át tudjuk általa mozgatni, feloldalni a blokkokat a test összes meridiánjában. Az órákon ezt a sort alkalmazzuk a bemelegetésre.

Az 5 elem csikung minden egyes formája egy szervvel és a hozzá tartozó meridiánokkal van kapcsolatban. Mindegyik állatforma gyógyítja és egyensúlyba hozza a belső szerveid és a test meridiánjait. Mindegyik állatformat a kínai gyógyászat egy-egy elemének felel meg.

A 8 trigram csikung stílus 8, egymásba észrevétlenül kapcsolódó Csikung formát tartalmaz. Ezen formák gyengéden megmasszírozzák belső szerveid. Főleg a törzsre és a gerincre fókuszál, de ezzel egyidőben megnyújtja és felszabadítja a kézben és lábban futó meridiánokat.

A Vitality flow egy csikungot és jógát ösztönző, meditatív mozgásforma. Nem sietünk, minél lassabb, annál jobb. Hiszen így a tested egyre több pontjára tudsz fókuszálni, megtanulva azokat együtt, összhangban használni. Ennek az eredménye, hogy ugyanazt sokkal kisebb energia befektetéssel tudod elvégezni.

Minden óra elején a tüdő csikung gyakorlatok segítségével megtornáztatjuk és energetizáljuk a légzőszervrendszert. Az óra zárásaként különböző Nei Dan, azaz belső elíxir, gyakorlatok segítségével relaxálunk, meditálunk.

Ha esetleg testi fájdalmakkal bajlódsz, fáradékony vagy, fejfájás gyötör, emésztési problémákkal küzdesz, vagy esetleg bőrproblémáid vannak, akkor ez mind annak a jele, hogy testedben felgyülemlettek a méreganyagok, amely az egészség romlásához vezet és akár szerveidben is kárt okozhat.

A csikung órákon a fenti és még sok más problémára találhatsz megoldást, hogy elindulj a gyógyulás útján, illetve megőrizd egészségedet. Az órákon az alábbi csikung stílus fordulnak elő:

 1. Meridián csikung
 2. 5 elem csikung
 3. 8 trigram csikung
 4. Vitality flow

A Szív-Térben oktatott csikung gyakorlása által a következőkre fogsz szert tenni:

 1. Sziklaszilárd immunrendszer
 2. Borotvaéles koncentráció
 3. Érzelmi egyensúly
 4. Maximális teljesítmény az élet minden területén
 5. Az elme megnyugtatásának és irányításának képessége
 6. Kiegyensúlyozott emésztés és kiválasztás
 7. Úgy leszel képes aludni, mint egy kisbaba
 8. Megnövekedett szexuális energia

Foglalj a következő szabad időpontra Máj.31. 08:00