Egészséges gerinc

90 perc
Minden szintnek

A gerincjóga a jóga és a csoportos mozgásterápiák ötvözete, amely könnyen befogadható és elsajátítható a modern európai ember számára. Biztonságos, stabil, izolált gyakorlatsorral a teljes testet átmozgatjuk, majd óra végén relaxációban lazítunk. A gyakorlás során a jóga eszköztárát alkalmazva hangsúlyozottan foglalkozunk a gerinccel, a helyes tartás és helyes légzés tudatosításával, a cél a harmonikus test és lélek egységének megteremtése. Bárki számára könnyen kivitelezhető, örömteli fejlődést tesz lehetővé.

A hatha jóga testtartásaiból kiinduló Gerincjóga olyan modern mozgásterápia, melynek célja a fizikai test és az idegrendszer egészségének helyreállítása biztonságos, az anatómiai alapmozgásokra épülő alap-gyakorlatsorokkal. A Gerincjóga a teljes fizikumot kezeli módszeresen, hatékonyan támogatja és kiegészíti a személyre szabott, célirányos gyógyító eljárásokat.

Egészségügyi hatása

A jógaászanák anatómiai és energetikai szempontból is „tökéletes“ testtartások: helyes gyakorlásuk kiegyensúlyozza az izomrendszert és az elmét, valamint támogatja a szervezet saját gyógyító folyamatait, így harmonizálja a hormonális háztartást, a keringést és az energetikai folyamatokat is.

A rendszeres gyakorlással érezni fogja a változásokat nem csupán a testben, de a közérzetben, a tudatosságban is. Türelmesebbé és figyelmesebbé válik az ember, a munka könnyebben és hatékonyabban fog menni, kevesebb ételre és alvásra lesz szüksége. Boldogabb, teljesebb életérzést élhetünk meg.

Az óra felépítése

 1. Ráhangolódás
 2. Légzőgyakorlatok
 3. Bemelegítés, ízületek átmozgatása
 4. Gerincjóga gyakorlatok
 5. Levezetés, relaxáció

A Gerincjóga 3 fő területe

 1. fizikai test egészségének helyreállítása
 2. a helyes légzés elsajátítása
 3. stresszoldás, a relaxációra való képesség javítása

A Gerincjóga élettani hatásai

 1. javítja a tartást
 2. erősíti, lazítja és nyújtja az izomzatot
 3. növeli az ízületi hajlékonyságot
 4. növeli a fizikai és pszichikai teherbírást
 5. javítja a testtudatot
 6. javítja a koncentrációs készséget
 7. javítja a keringést
 8. javítja az emésztést
 9. növeli a magabiztosságot
 10. javítja az általános közérzetet

A gerincjóga a jóga és a csoportos mozgásterápiák ötvözete, amely könnyen befogadható és elsajátítható a modern európai ember számára. Biztonságos, stabil, izolált gyakorlatsorral a teljes testet átmozgatjuk, majd óra végén relaxációban lazítunk. A gyakorlás során a jóga eszköztárát alkalmazva hangsúlyozottan foglalkozunk a gerinccel, a helyes tartás és helyes légzés tudatosításával, a cél a harmonikus test és lélek egységének megteremtése.