Sárközi Emília

Hatha jóga oktató

Szekeresné Sárközi Emília vagyok, hatha jóga, kismama, baba-mama és gerincjóga oktató, valamint köpöly-, kineziotape- és fitoterapeuta.

Nagy természetimádó vagyok, amikor csak tehetem, elhagyom a város zaját. Ezért is tartom jógatáboraimat erdőben, vagy közvetlen közelében, ahol az aktív pihenés jegyében minden nap túrázunk is, miközben felfedezzük az erdők és tisztásaik gyógynövényeit.
Mindig kíváncsian fordulok egy-egy új mozgásforma iránt, szeretem kipróbálni, amit elém hoz az élet. Jelenleg a jóga, az úszás, a túrázás, és a síelés az, amiben ki tudok teljesedni. A mozgás teljesen kikapcsol, feltölt, megnyugtat.

Már több mint 20 éve annak, hogy a kollégáimmal tartva (akkor még a közigazgatásban dolgoztam) részt vettem az első jógaórán. Olyan mozgásra vágytam, ami az ülőmunka után alaposan átmozgatja minden porcikámat és el tudom felejteni a napi pörgést. Ezt a jógagyakorlástól maximálisan meg is kaptam. Tetszett a gyakorlásban, hogy tudatosan, csak magamra kell figyelni, és a saját légzésem irányítja a mozgást. Kellemes, szeretetteljes légkörben telt az óra, mely végére tökéletesen sikerült relaxált állapotba kerülni. Pár alkalom után, a jógaszőnyegen kívül is észrevettem mind fizikailag, mind mentálisan változásokat, Jobb lett a közérzetem, sokkal többet bírtam, frissebbnek éreztem magam. Több oktató óráján sokféle jógastílust kipróbáltam az évek során. A gyakorlások által átalakult a testem, nőtt az állóképességem, egészségesebbé és hajlékonyabbá váltam.

Az Indiában tett látogatásom során kerültem még közelebb a jógafilozófiához. Nagy adományként éltem meg, hogy ezen a spirituális utazáson megérezhettem az Arunachala Szent Hegy energiáját. Meditálhattam abban a barlangban, ashramban, ahol Sri Ramana Maharsi advaita mester éveket töltött. Sok kérdésre választ kaptam és megváltozott az életszemléletem. Úgy éreztem, szeretném elmélyíteni tudásomat a jóga vonatkozásában. Megtaláltam azt a jógastúdiót Budapesten, ahol a számomra legmegfelelőbb jógaoktató képzésben vehettem részt. Máig hálás vagyok a színvonalas oktatásért a Samadhi Jógastúdió oktatóinak. Nagyszerű emberekkel találkozhattam, és igazán hasznos ismeretekkel gyarapíthattam minden szinten tudásomat ahhoz, hogy hiteles Hatha jóga oktatóvá váljak. Ezután a Sarasvati Alapítványnál tanulhattam és váltam Kismama és baba-mama jógaoktatóvá. A gerincjóga oktatói képzés a Mandala Jógastúdióban speciális irányultságával újabb részletekkel tette teljesebbé tudásomat.

Megújulni, fejlődni az élet minden területén szeretek. Folyamatosan részt veszek a testünk helyes koordinálásával összefüggő továbbképzéseken (Fasciális trénerképzés, Gerinc és jóga, Kinesiotape- és Köpölyterápia).

A jóga mitől más vagy akár több, mint más mozgásformák?
A jóga nem csupán a kívül látható testmozgás, hanem egy önismereti út. Gyakorlásával elengedheted a teljesítménykényszert és a figyelem összpontosításával igazán megélheted a jelen pillanatot.
A rendszeres gyakorlással a test átalakul, erősebb, rugalmasabb, egészségesebb lesz, nő a légzéskapacitás, nagyobb lesz az állóképesség, javul a testtartás. Minden sportot kiválóan kiegészít a jóga, gondoskodik róla, hogy a testben helyreálljon a szimmetria, a helyes légzés által még hatékonyabb legyen a mozgás. A jógázás a tudatosság gyakorlása, ahol a figyelem fókuszálása mindvégig a ’most’-ban tart. Ez a teljes kikapcsol(ód)ás. És nem csak a jógaórákon, hanem azon kívül is bárhol és bármikor érdemes megélni a jelen pillanatot, nem pedig a múlt emlékein vagy a jövő elképzelésein elmélkedni. A fasciális szemlélet része lett jógaóráimnak, így ha együtt gyakorolsz velem, akkor részese lehetsz ennek.

Nagy szeretettel adom tovább a megszerzett tapasztalataimat és tudásomat mindazoknak, akik ellátogatnak óráimra, jógaelvonulásaimra, hogy együtt fejlődjünk és éljük meg a jelen-lét könnyedségét.

A jógaórákra hozd el nyitottságodat és kíváncsiságodat! Itt teljes megengedésben lehetsz önmagaddal, elfogadásban azzal, amire éppen akkor képes vagy. Minden egyes gyakorlás végén megtapasztalhatod a jóleső ellazulást, a csendet és békét.

A jóga segítségével elindulhatsz egy belső átalakuláson, melynek tükörképe egy olyan szabad élet lesz, amelyet érdemes élni.

Csoportos óráimhoz csatlakozni tudsz hetente akár többször is (tájékozódj az órarendben).

Magánórákat egyéni megkeresés útján tartok.

Mobil: +36 30 2993031 vagy e-mail: emili.sarkozi.171@gmail.com

Szeresd magad és élvezd az életet!

Emi órái

Gerincjóga
90 perc
Mindenkinek